Bramborové knedlíky z parní trouby

Bramborové knedlíky z parní trouby
Bramborové knedlíky z parní trouby
Bramborové knedlíky z parní trouby

Bramborové knedlíky z parní trouby
Porce 8
Dnes je celkem módní záležitostí pořídit si profesionální gastro pomocníky jako parní troubu nebo konvektomat do vlastní domácnosti. Předností vaření v páře je, že potraviny neztrácí barvu, strukturu a chuť. Velkou výhodou je také to, že potraviny se nerozvaří, což využijeme právě při přípravě bramborového knedlíku.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
40 min
Doba vaření
40 min
Celkový čas
1 hr 20 min
Čas na přípravu
40 min
Doba vaření
40 min
Celkový čas
1 hr 20 min
Ingredience
  1. 1 kg moučných brambor ( vybírejte spíše ty větší kusy, lépe se pak loupou)
  2. 200 g hrubé mouky ( přisypávejte postupně)
  3. 100 g krupice nebo dětské krupičky
  4. 1 celé vejce
  5. 1 žloutek
  6. sůl
  7. máslo na vymazání perforovaného pekáče pro parní trouby
Instrukce
  1. Brambory uvaříme ve slupce cca 25 minut. Vyzkoušejte, jestli jsou dostatečně vařené, zapíchnutím vidličky. Vychlazené brambory oloupejte, nastrouhejte přes jemné struhadlo nebo prolisujte na pomoučený vál. Osolte, posypte částí mouky a krupice, přidejte jedno celé vejce a jeden žloutek. Promíchejte a vytvořte těsto. V průběhu přisypávejte zbytek mouky, podle toho kolik brambory absorbují. Z těsta udělejte jeden velký válec a rozdělte ho postupně na 8 malých knedlíků. Dejte do perforované nádoby vymazané máslem a vařte v páře na 100°C. Výrobci udávají dobu vaření stejnou jako dobu vaření ve vodě, ale z mé zkušenosti je lepší čas zdvojnásobit tj. 40 minut. Výhodou přípravy v páře je, že potraviny se nemůžou rozvařit nebo převařit při zachování teploty 100°C.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/
DSC_0485 DSC_0484 DSC_0480 DSC_0479

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *