

Bramborové knedlíky z parní trouby
2016-04-13 17:51:17

Porce 8
Dnes je celkem módní záležitostí pořídit si profesionální gastro pomocníky jako parní troubu nebo konvektomat do vlastní domácnosti. Předností vaření v páře je, že potraviny neztrácí barvu, strukturu a chuť. Velkou výhodou je také to, že potraviny se nerozvaří, což využijeme právě při přípravě bramborového knedlíku.
Čas na přípravu
40 min
Doba vaření
40 min
Celkový čas
1 hr 20 min
Ingredience
- 1 kg moučných brambor ( vybírejte spíše ty větší kusy, lépe se pak loupou)
- 200 g hrubé mouky ( přisypávejte postupně)
- 100 g krupice nebo dětské krupičky
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- sůl
- máslo na vymazání perforovaného pekáče pro parní trouby
Instrukce
- Brambory uvaříme ve slupce cca 25 minut. Vyzkoušejte, jestli jsou dostatečně vařené, zapíchnutím vidličky. Vychlazené brambory oloupejte, nastrouhejte přes jemné struhadlo nebo prolisujte na pomoučený vál. Osolte, posypte částí mouky a krupice, přidejte jedno celé vejce a jeden žloutek. Promíchejte a vytvořte těsto. V průběhu přisypávejte zbytek mouky, podle toho kolik brambory absorbují. Z těsta udělejte jeden velký válec a rozdělte ho postupně na 8 malých knedlíků. Dejte do perforované nádoby vymazané máslem a vařte v páře na 100°C. Výrobci udávají dobu vaření stejnou jako dobu vaření ve vodě, ale z mé zkušenosti je lepší čas zdvojnásobit tj. 40 minut. Výhodou přípravy v páře je, že potraviny se nemůžou rozvařit nebo převařit při zachování teploty 100°C.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/



