Velikonoční beránek

Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek
Babiččin recept na velikonočního beránka. Pokud vlastníte starou keramickou formu po předcích, pak tento recept určitě oceníte.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
40 min
Celkový čas
1 hr
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
40 min
Celkový čas
1 hr
Ingredience
  1. 250g polohrubé mouky
  2. 1prášek do pečiva
  3. 200g cukr krupice
  4. 5 vajec
  5. 200ml olivového oleje
  6. 150ml vlažné vody
Instrukce
  1. Vyšleháme žloutky s polovinou cukru + voda
  2. zamícháme prosátou mouku s práškem
  3. vyšleháme sníh s druhou polovinou cukru a opatrně zamícháme do těsta.
Pečení
  1. Keramickou formu ( má přední a zadní díl) důkladně vymažeme a vysypeme moukou,
  2. těsto rozdělíme do obou častí,vložíme na plech a do předehřáté trouby na 200° C.
  3. Pečeme: 200°C 10 minut
  4. 180°C 20 minut
  5. Vypněte troubu a nechte beránka ještě dojít 10 minut. Nechte zcela vychladnout a poté vyklopte. Můžete si pomoct utěrkou navlhčenou ve vodě, kterou formu obalíte.
  6. Pokud by byl povrch rychle tmavý, přikryjeme pečícím papírem nebo alobalem. O propečenosti se přesvědčte testem špejlí. Těsto se na ní nesmí lepit.
  7. Obě poloviny k sobě slepte rybízovou zavařeninou. Můžete přelít čokoládou. Na oči použijte dvě rozinky.
Poznámky
  1. Jako dekoraci jsem použila ručně vyšívaný polštář z výbavy mojí babičky, který pro ní vyšívala její maminka.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/
Velikonoční beránek
Velikonoční beránek

DSC_0260 DSC_0258 DSC_0281 DSC_0277 DSC_0268

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *