

Kokosová panna cotta
2016-03-13 15:12:58

Porce 15
Určitě jste už ochutnali klasický italský dezet panna cotta, což v překladu znamená "vařená smetana". Toto je variace na tento známý recept. Určitě vás překvapí svojí jemností a rafinovanou chutí kokosového mléka. Tento recept patří do kategorie velmi snadné a rychlé.
Čas na přípravu
10 min
Ingredience
- 600 ml smetany ke šlehání (nejlépe Jihočeská smetana)
- 400 ml kokosového mléka (1 plechovka)
- 6 lžic krupicového cukru
- 6 plátků želatiny Dr. Oetker
Instrukce
- Tento recept vyžaduje váš neustálý dozor při přípravě. Želatinu rozpusťte ve vodě dle návodu výrobce. Do hrnce si nalijte smetanu, kokosové mléko a cukr. Zahřejte, aby se rozpustil cukru. Teplota by ovšem neměla přesáhnout 80°C. Stále míchejte metličkou, směs se nesmí přichytit. Do této směsi vmíchejte vyždímanou želatinu. Nechte mírně zchladnout a rozdělte buď do malých mističek, skleniček nebo můžete nalít do formy na biskupský chlebíček a pak nakrájet na plátky. Nechte zchladnout minimálně 6 hodin, nejlépe přes noc v chladničce.
- Podávejte ozdobené plátky kokosu, které jste namočili v hořké čokoládě.
Poznámky
- Výhodou je, že tento dezert můžete připravit několik hodin předtím, než jej budete podávat. Prostě ideální sladká tečka. Základní smetanový recept se dá různě obměňovat, tak se těšte na další z mých oblíbených variací.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/



