Kakaové půlměsíčky podle Sandtnerové

Kakaové půlměsíčky podle Sandtnerové
Kakaové půlměsíčky podle Sandtnerové
Kakaové půlměsíčky podle Sandtnerové
Kakaové půlměsíčky podle Sandtnerové
Tento recept je klasikou od Sandtnerové, která byla prvorepublikovou autorkou mnoha kuchařských knih. Kakaové půlměsíčky patří do kategorie "velmi snadné a rychlé". Celý postup zvládnete za 20 minut.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
5 min
Doba vaření
15 min
Celkový čas
20 min
Čas na přípravu
5 min
Doba vaření
15 min
Celkový čas
20 min
Ingredience
  1. 120 g změklého másla
  2. 120 g hrubé mouky
  3. 100 g krupicového cukru
  4. 3 vejce
  5. 4 vrchovaté lžíce kakaa holandského typu
Na citronovou polevu
  1. 200 g moučkového cukru
  2. 2 lžíce vody
  3. 1 lžíce citronové šťávy
Instrukce
  1. Troubu předehřejte na 180°C. V mixeru smíchejte všechny suroviny. Vznikne kakaový krém, který natřete na plech s pečícím papírem. Krém roztírejte rovnou do tvaru obdélníku. Vzhledem k tomu, že v těstě není kypřící prášek, tak už nevyběhne a výška těsta by měla být cca 0,5 cm.
  2. Pečte v předehřáté troubě 12 - 15 minut, dokud těsto nezpevní.
  3. Až vyndáte hotové těsto, začněte s přípravou polevy. Smíchejte přísady a natřete je na ještě teplý korpus. Hned vykrajujte kulatou formičkou půlměsíčky, než poleva zatuhne, jinak by se lámala.
Poznámky
  1. Půlměsíčky můžete také slepovat k sobě marmeládou, přiklopit jednu na druhou a teprve pak polít citronou polevou.
  2. V době Velikonoc můžete použít velikonoční vykrajovátka.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/
Kakaové půlměsíčky podle Sandtnerové
Kakaové půlměsíčky podle Sandtnerové
Kakaové půlměsíčky podle Sandtnerové
Kakaové půlměsíčky podle Sandtnerové

DSC_0142 DSC_0141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *