

Kakaové půlměsíčky podle Sandtnerové
2016-03-08 14:56:52

Tento recept je klasikou od Sandtnerové, která byla prvorepublikovou autorkou mnoha kuchařských knih. Kakaové půlměsíčky patří do kategorie "velmi snadné a rychlé". Celý postup zvládnete za 20 minut.
Čas na přípravu
5 min
Doba vaření
15 min
Celkový čas
20 min
Ingredience
- 120 g změklého másla
- 120 g hrubé mouky
- 100 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 4 vrchovaté lžíce kakaa holandského typu
Na citronovou polevu
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce citronové šťávy
Instrukce
- Troubu předehřejte na 180°C. V mixeru smíchejte všechny suroviny. Vznikne kakaový krém, který natřete na plech s pečícím papírem. Krém roztírejte rovnou do tvaru obdélníku. Vzhledem k tomu, že v těstě není kypřící prášek, tak už nevyběhne a výška těsta by měla být cca 0,5 cm.
- Pečte v předehřáté troubě 12 - 15 minut, dokud těsto nezpevní.
- Až vyndáte hotové těsto, začněte s přípravou polevy. Smíchejte přísady a natřete je na ještě teplý korpus. Hned vykrajujte kulatou formičkou půlměsíčky, než poleva zatuhne, jinak by se lámala.
Poznámky
- Půlměsíčky můžete také slepovat k sobě marmeládou, přiklopit jednu na druhou a teprve pak polít citronou polevou.
- V době Velikonoc můžete použít velikonoční vykrajovátka.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/

