

Domácí vanilková zmrzlina
2016-03-07 13:31:02

Porce 6
Výrobu zmrzliny si zamilovala naše babička a tak má vždy pro děti nějakou zmrzlinu připravenou. Pokud si chcete pochutnat na domácí zmrzlině bez aditiv a konzervantů, vyzkoušejte tento základní recept. Dá se připravit jen v mrazničce, ale zmrzlinovač je výhodou, protože směs pravidelně promíchává za vás. Protože jsme domácí zmrzlině tak trochu propadli, těšte se s přicházejícím létem na další ověřené a mnohdy neobvyklé recepty, pro které jsem připravila zvláštní rubriku "ZMRZLINA".
Čas na přípravu
20 min
Ingredience
- 3 bílky
- 250 ml smetany ke šlehání
- 3 žloutky
- 60 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru nebo dřeň z vanilkového lusku
- 1 lžíce vanilkového extraktu
Instrukce
- Připravte si horkou vodní lázeň, nad kterou vyšleháte elektrickým šlehačem v míse na nejvyšším stupni z bílků tuhý sníh. Horká vodní lázeň zabezpečí nezávadnost vajec.
- V jiné míse vyšlehejte dotuha smetanu. Tentokrát rychlost šlehače postupně zvyšujte, abyste získali vláčný krém.
- Ve třetí (a největší míse) nad vodní lázní vyšleháme na nejvyšším stupni žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a extraktem dohladka.
- Do takto připravené žloutkové směsi lehce a pomalu vmícháme sníh a šlehačku. Vznikne hladký krém, který nalijeme do zmrzlinovače a dále postupujeme podle návodu výrobce. Nebo vložte do uzavíratelné nádoby a nechte přes noc zmrazit v mrazničce.
Poznámky
- Můžete do zmrzliny také přidat kousky čokolády, oříšky nebo lentilky pro děti.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/
