Muffiny s gorgonzolou

Muffiny s gorgonzolou
Muffiny s gorgonzolou
Muffiny s gorgonzolou

Muffiny s gorgonzolou
Slouží 12
Tohle je výborná chuťovka k vínu a čerstvému salátu. Chuť je postavená na italských ingrediencích jako je gorgonzola, proscutto, sušená rajčata.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
30 min
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
30 min
Ingredience
  1. 1 cibule nakrájená najemno a opečená do zlatova na másle
  2. 280 g hladké mouky
  3. 1 lžíce prášku do pečiva
  4. 2 velká vejce
  5. 225 ml mléka
  6. sůl, pepř
  7. 12 kostiček Gorgonzoly Dolce (1x1 cm)
  8. 50 g proscutto crudo
  9. 1 lžíce nasekaných bylinek (tymián, rozmarýn)
  10. 2 lžíce pokrájených sušených rajčat v olivovém oleji
Instrukce
  1. Troubu předehřejte na 200°C. Vymažte si formu na muffiny nebo 12 samostatných formiček máslem.Pokud použijete silikonové formičky, tak nemusíte vymazávat. Osmahněte cibulku.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva. V jiné si rozkvedlejte 1 vejce v mléce a tuto směs přilijte do mísy k mouce. Snažte se to udělat rychle, bez zbytečného míchání a rychle zapracujte i ostatní suroviny kromě gorgonzoly. Těsto vlijte do formy na muffiny. Neplňte až po okraj, těsto v troubě nabyde.
  3. Do každého muffinu vmáčkněte kostičku gorgonzoly a potřete prošlehaným vejcem.
  4. Pečte 20 minut nebo dokud nezezlátnou.
Poznámky
  1. Gorgonzola dodá muffinum vláčnost a výraznou chuť.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/
DSC_0087 DSC_0086

Muffiny s gorgonzolou
Muffiny s gorgonzolou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *