

Muffiny s gorgonzolou
2016-03-04 13:18:21

Slouží 12
Tohle je výborná chuťovka k vínu a čerstvému salátu. Chuť je postavená na italských ingrediencích jako je gorgonzola, proscutto, sušená rajčata.
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
30 min
Ingredience
- 1 cibule nakrájená najemno a opečená do zlatova na másle
- 280 g hladké mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 2 velká vejce
- 225 ml mléka
- sůl, pepř
- 12 kostiček Gorgonzoly Dolce (1x1 cm)
- 50 g proscutto crudo
- 1 lžíce nasekaných bylinek (tymián, rozmarýn)
- 2 lžíce pokrájených sušených rajčat v olivovém oleji
Instrukce
- Troubu předehřejte na 200°C. Vymažte si formu na muffiny nebo 12 samostatných formiček máslem.Pokud použijete silikonové formičky, tak nemusíte vymazávat. Osmahněte cibulku.
- Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva. V jiné si rozkvedlejte 1 vejce v mléce a tuto směs přilijte do mísy k mouce. Snažte se to udělat rychle, bez zbytečného míchání a rychle zapracujte i ostatní suroviny kromě gorgonzoly. Těsto vlijte do formy na muffiny. Neplňte až po okraj, těsto v troubě nabyde.
- Do každého muffinu vmáčkněte kostičku gorgonzoly a potřete prošlehaným vejcem.
- Pečte 20 minut nebo dokud nezezlátnou.
Poznámky
- Gorgonzola dodá muffinum vláčnost a výraznou chuť.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/


