

Řízky z candáta se šťouchanými bramborami
2016-02-20 17:37:50

Není lepší ryby v českých vodách než candát. Pokud se vám poštěstí získat rybu čerstvě ulovenou, máte vyhráno!
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
40 min
Ingredience
- 4 filety z čerstvě uloveného candáta
- vejce, hladká mouka a strouhanka na trojobal
- 1 kg brambor uvařených na větší kostky
- 2 cibule nakrájené na jemno
- čerstvě mletý pepř a sůl
- olivový olej na smažení
- máslo na přelití hotových řízků
Instrukce
- Filety z candáta nakrájete na menší řízky. Osolte a obalte v trojobalu. Smažte v dostatečném množství olivového oleje nejprve stranou s kůží. Usmažené řízky pokládejte na kuchyňský papír a nechte v předehřáté troubě než budete servírovat.
- Brambory uvařte a našťouhejte. Přidejte předem připravenou osmahnutou cibulku.
- Servírujte pokapané rozpuštěným máslem.
Poznámky
- Cibulku smažte pomalu na nízkém stupni ve směsi olivového oleje a másla. Nebo použijte máslo přepuštěné, které se nepřepaluje.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/


