Lotrinský koláč s pórkem

Lotrinský koláč s pórkem
Lotrinský koláč s pórkem
Lotrinský koláč s pórkem

Lotrinský koláč s pórkem
Jednoduchá večeře nebo chuťovka pro nečekanou návštěvu. Můžete upéct v kulaté zapékací formě jako Quiche nebo na plechu ve tvaru obdélníku.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
35 min
Celkový čas
45 min
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
35 min
Celkový čas
45 min
Ingredience
  1. 500 g listového těsta nebo těsta na pizzu
  2. 250 g šunky ( může být také slanina nebo uzené maso)
  3. 2 velké pórky na kolečka
  4. 100 - 150 g strouhaného sýra typu Emmentál
  5. 2 vejce
  6. 1 smetana ke šlehání
  7. sůl, pepř
  8. olivový olej
Instrukce
  1. Hotové těsto vložte podle tvaru do vhodné formy ( pekáč nebo kulatá zapékací mísa) vyložené pečícím papírem.
  2. Těsto propíchejte vidličkou.
  3. Pokud použijete slaninu, nechte jí na sucho opéct na pánvi, přidejte nakrájený pórek. Podle potřeby přidejte olej. Osmahněte do zlatova. Směs rozvrstvěte na těsto. Posypte strouhaným sýrem. Vejce rozkvedlejte ve smetaně. Osolte, opepřete.
  4. Směsí přelijte koláč a pečte do zlatova při 180°C cca 35 minut.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/
DSC_9948

Lotrinský koláč s pórkem
Lotrinský koláč s pórkem

DSC_9954

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *