

Tvarohové bábovičky s citronovou šťávou
2016-01-26 11:54:43

Určitě máte každý ve svém repertoáru tvarohovou bábovku. Tento recept je originální přidáním šťávy a kůry z jednoho citronu. Citron dodá bábovce svěžest a tvaroh vláčnost.
Pokud budete mít trpělivost na vymazání malých formiček na bábovičky, pak určitě oslníte děti na dětské oslavě.
Přidáním jemně nastrouhaného plátku čerstvého zázvoru zase získáte chuťově zajímavou verzi pro dospělé.
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
1 hr
Celkový čas
1 hr 30 min
Ingredience
- 160 g změklého másla
- 250 g cukru krystal
- 4 vejce
- 500 g měkkého tučného tvarohu v kostce
- 200 g dětské krupičky
- 1 prášek do pečiva
- 1 chemicky neošetřený citron
- špetka soli
Instrukce
- V míse utřete máslo, cukr a žloutky pokojové teploty. Trvá to cca 4 minuty. Postupně vmíchejte tvaroh a krupičku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidejte šťávu a kůru z jednoho citronu.
- Bílky vyšlehejte do pevného sněhu. Sníh lehce vmíchejte do žloutkové směsi.
- Vymažte si máslem formičky a vysypte hrubou moukou.
- Směs vystačí na 2 plechy báboviček. Pečte každý v předem předehřáté troubě na 180°C cca 25 - 30 minut podle velikosti formiček. O propečenosti se přesvědčte špejlí.
Poznámky
- Tento recept funguje i do jedné velké formy na bábovku. Doba pečení je pak kolem 50 minut.
Tip do domácnosti
- Vymačkaný citron nevyhazujte a použijte v myčce nádobí jako přírodní vůni. Tato přírodní dezinfekce dokáže bojovat i s vodním kamenem.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/


