

Telecí hřebínek
2016-01-23 19:09:11

Tento recept se dá použít na jakoukoliv pečeni.
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
3 hr
Celkový čas
3 hr 15 min
Ingredience
- 2 kg telecího hřebínku
- 2 lžíce mořské hrubozrnné soli
- čerstvý tymián, rozmarýn, šalvěj
- česnek
- baby cuketa, mrkev, fenykl
- olivový olej na zakápnutí pečeně
- silnější plátek panchetty nebo slaniny ( nemusí být)
- 0,5 l vody na podlití
Instrukce
- Do telecího hřebínku nařízněte mřížku. Mezitím si v hmoždíři připravte bylinkovou sůl.
- Sůl důkladně vetřete do pečínky. Stroužky česneku zastrčte do mřížek v mase. Můžete přidat plátky panchetty nebo slaniny, aby vypečená š'táva měla silnější aroma. Zakápněte olivovým olejem, podlejte vodou, přiklopte a vložte do rozehřáté trouby na 200°C. Po 30 minutách snižte teplotu na 180°C.
- V poslední hodině přidejte do pekáče baby mrkev, cuketu a fenykl. Stále pečte přiklopené.
- Před dokončením odklopte, zredukujte vypečenou šťávu a přidejte plátky másla obalené v hladké mouce na zjemnění.
Poznámky
- Tento recept se výborně hodí i na vepřovou pečeni.
- Vhodnou přílohou jsou parmazánové brambory viz. další recept.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/



