

Saltimbocca alla Romana
2016-01-23 19:48:18

Klasika, která se nikdy neomrzí!! Telecí maso po římsku. Tady hraje prim šalvěj s parmskou šunkou. Jedinečná kombinace chutí.
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
30 min
Celkový čas
1 hr
Ingredience
- 800 g telecí kýty
- 200 g parmské šunky
- lístky šalvěje
- hladká mouka na obalení
- 4 dcl dobrého bílého vína
- 400 ml vývaru
- máslo, olivový olej
- čerstvě mletá sůl a pepř
Instrukce
- Telecí kýtu očistěte a odblaňte. Nakrájejte na co nejtenčí plátky. Dobře rozklepejte. Aby se maso nepotrhalo, klepejte ho přes pevnou fólii. Osolíme, opepříme.
- Na každý plátek položíte plátek parmské šunky a lístek šalvěje. Připevněte párátkem. Obalte lehce v hladké mouce, přebytečnou oklepejte.
- Smažíme na olivovém oleji a to nejdříve stranou se šunkou. Protože je maso hodně rozklepané, trvá to minutku. Jakmile má zlatavou barvu, obrátíme na druhou stranu. Po chvilce podlejeme vínem. Počkáme, až se vyvaří alkohol a přilijeme vývar. Povaříme krátce ve výpeku, vložíme plátek másla a ihned podáváme.
- Stejným postupem pokračujeme i u zbylých plátků, takže si dobře rozvrhněte víno a vývar.
- Jako příloha se hodí bramborová kaše.
Poznámky
- Na rozklepání telecích plátku se výborně hodí "italská palička na maso", která je kulatá a těžší. Rozklepávejte naříznuté plátky na okrajích směrem od středu k okrajům.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/




