Babiččina bábovka

Babiččina bábovka
Babiččina bábovka
Babiččina bábovka

Babiččina bábovka
Dlouho jsem hledala recept na bábovku, kterou dělala ještě moje babička. A našla jsem tento, který je od té doby mým "bábovkovým" favoritem. Má totiž krásně vypečené okraje a uvnitř je díky smetaně vláčná i několik dní. Krásně voní máslem. Důležitý je i výběr pečící formy. Já mám skvělou zkušenost s formou značky Nordic Ware, kterou jsem si před lety přivezla z USA. Koupíte ji přes internet a je to skvělý tip na krásný dárek. Doporučuji vymazávat formu máslem a nikdy nemýt v myčce!!
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
1 hr
Celkový čas
1 hr 30 min
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
1 hr
Celkový čas
1 hr 30 min
Ingredience
  1. 6 vajec
  2. 300 g krupicového cukru
  3. 180 g změklého másla + na vymazání formy
  4. 250 ml smetany ( může být i mléko)
  5. 1 sáček vanilinového cukru
  6. 450 g hrubé mouky + na vysypání formy
  7. 1 sáček prášku do pečiva
  8. 3 lžíce kakaa holandského typu
Instrukce
  1. Vymažte a vysypte formu a předehřejte troubu na 180°C.
  2. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a smetanu. Postupně přimíchávejte smíchanou mouku s kypřícím práškem.
  3. V jiné míse ušlehejte dotuha bílky se špetkou soli a vanilínovým cukrem.
  4. Sníh opatrně vmíchejte do žloutkové směsi.
  5. 2/3 těsta vlijte do formy, zbytek obarvěte kakaem a nalijte na světlé těsto. Pečte asi hodinu. O správném stupni propečení se přesvěčte špejlí.
  6. Hotovou bábovku vyndejte z trouby a nechte ve formě zchladnou na cca 10 minut a poté vyklopte. Podávejte pocukrovanou.
Poznámky
  1. Na formu přiklopte rovný talíř a bábovku na něj převraťte. Pokud se to nepodaří ihned, obalte formu utěrkou namočenou ve studené vodě.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/
DSC_9745 DSC_9752 DSC_9756 DSC_9755

Babiččina bábovka
Babiččina bábovka

DSC_9759 DSC_9747 DSC_9764 DSC_9762 DSC_9770 DSC_9768 DSC_9777 DSC_9775

Babiččina bábovka
Babiččina bábovka

DSC_9773

Babiččina bábovka
Babiččina bábovka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *