Vánoční krůtí roláda

vánoční krůtí roláda
vánoční krůtí roláda
vánoční krůtí roláda
Vánoční krůtí roláda
Slouží 10
Pokud ještě nemáte svoje slavnostní jídlo na vánoční tabuli, tak tohle by mohl být váš tajný trumf. U nás je na jídelníčku již bezmála 10 let na oběd 25.12.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
40 min
Doba vaření
3 hr
Celkový čas
3 hr 40 min
Čas na přípravu
40 min
Doba vaření
3 hr
Celkový čas
3 hr 40 min
Ingredience
  1. 1 krůta cca 3 kg vykoštěná na roládu
  2. 1/2 kg sušených švestek
  3. špetka skořice
  4. sůl, pepř
  5. 200 g slaniny nebo panchetty
  6. čerstvý tymián, rozmarýn
  7. čerstvý řapíkatý celer
  8. čerstvý fenykl
  9. 500 ml vývaru na podlití
Instrukce
  1. Krůtu vykostěte na roládu. Kosti použijte na podložení rolády, aby se nepřichytla v průběhu pečení. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Roládu osolte, opepřete a poklad'te nasekanými sušenými švestkami. Můžete přidat i pár sušených datlí a poprášit špetkou skořice.
  3. Roládu zatočte, svažte nebo přichyt'te párátky. Obložte na povrchu plátky slaniny či panchetty. Do pekáče přidejte na větší kusy pokrájený řapíkatý celer a na půlky překrojený fenynkl. Dodají vypečené št'ávě příjemné aroma. Můžete ale použít jakoukoli oblíbenou zeleninu.
  4. Posypte čerstvými bylinami.
  5. Podlijte vývarem a vložte do předehřáté trouby. Pečte přiklopené první půl hodinu na 200°C a pak další 2 a půl hodiny na 180°C. Na poslední půlhodinu odklopte. Bohatě polévejte vypečenou št'ávou a nechte dodělat zlatavou kůrku.
Poznámky
  1. O Vánocích roládu výborně doplní klasický bramborový salát. Sušené švestky v kombinaci se skořicí se zase postarají o krásné vánoční aroma ve vašem bytě.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/
vánoční krůtí roláda
vánoční krůtí roláda
vánoční krůtí roláda
vánoční krůtí roláda
vánoční krůtí roláda
vánoční krůtí roláda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *