Perník přelitý čokoládou

Perník přelitý čokoládou

DSC_9710

 

Perník přelitý čokoládou
Taky mají vaše děti rády tzv. černou buchtu? U nás si pod tímto názvem oblíbily klasický perník. Nejlépe politý čokoládou. Pokud se vaše děti rády účastní "výrobního procesu", tak je určitě zapojte do míchání. Nejde tady nic zkazit a užijete si hezké společné chvilky.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
40 min
Celkový čas
50 min
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
40 min
Celkový čas
50 min
Ingredience
  1. 340 g hladké mouky
  2. 1 vrchovatá lžíce kakaa holandského typu
  3. 1/2 sáčku prášku do pečiva
  4. 1/2 sáčku prášku do perníku
  5. 220 g krupicového cukru
  6. 1 vejce
  7. 250 ml mléka
  8. 100 ml oleje
Na polevu č. 1
  1. 50 g másla
  2. 150 ml smetany ke šlehání
  3. 200 g čokolády na vaření Orion
Na polevu č. 2
  1. 125 g mléčné čokolády
  2. 150 ml zakysané smetany
Na polevu č. 3
  1. 3 tyčinky Ledové kaštany
  2. 100 g 100% tuku např. OMEGA
Instrukce
  1. V mouce rozmíchejte všechny sypké přísady ( kakao , cukr a prášky do pečiva). Vejce prošlehejte s mlékem, přilijte olej. Předehřejte troubu na 160°C.
  2. Menší a vyšší pekáček vyložte pečícím papírem. Perník je lepší vyšší, aby si zachoval svojí vláčnost. Vlijte perníkovou směs a pozvolna pečte 30 až 40 minut.
  3. Na polevu vyberte jednu z variant nahoře. Nejlépe zkusit všechny a vybrat svého favorita.
  4. Polevu připravte ve vodní lázni, kde za stálého míchání rozpustíte všechny potřebné přísady.
Poznámky
  1. Pokud toužíte po velmi vláčném perníku, tak do něj udělejte dírky špejlí a ještě teplý polijte polevou, která se do něj hezky vsákne. Můžete posypat strouhaným kokosem.
  2. Vy, co máte rádi, křupavou vrstvu čokolády, nechte perník zchladnout a pak až polijte.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/
DSC_9709 DSC_9708 DSC_9707

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *