
Perník přelitý čokoládou
2016-01-17 20:49:00

Taky mají vaše děti rády tzv. černou buchtu? U nás si pod tímto názvem oblíbily klasický perník. Nejlépe politý čokoládou.
Pokud se vaše děti rády účastní "výrobního procesu", tak je určitě zapojte do míchání. Nejde tady nic zkazit a užijete si hezké společné chvilky.
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
40 min
Celkový čas
50 min
Ingredience
- 340 g hladké mouky
- 1 vrchovatá lžíce kakaa holandského typu
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 1/2 sáčku prášku do perníku
- 220 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 100 ml oleje
Na polevu č. 1
- 50 g másla
- 150 ml smetany ke šlehání
- 200 g čokolády na vaření Orion
Na polevu č. 2
- 125 g mléčné čokolády
- 150 ml zakysané smetany
Na polevu č. 3
- 3 tyčinky Ledové kaštany
- 100 g 100% tuku např. OMEGA
Instrukce
- V mouce rozmíchejte všechny sypké přísady ( kakao , cukr a prášky do pečiva). Vejce prošlehejte s mlékem, přilijte olej. Předehřejte troubu na 160°C.
- Menší a vyšší pekáček vyložte pečícím papírem. Perník je lepší vyšší, aby si zachoval svojí vláčnost. Vlijte perníkovou směs a pozvolna pečte 30 až 40 minut.
- Na polevu vyberte jednu z variant nahoře. Nejlépe zkusit všechny a vybrat svého favorita.
- Polevu připravte ve vodní lázni, kde za stálého míchání rozpustíte všechny potřebné přísady.
Poznámky
- Pokud toužíte po velmi vláčném perníku, tak do něj udělejte dírky špejlí a ještě teplý polijte polevou, která se do něj hezky vsákne. Můžete posypat strouhaným kokosem.
- Vy, co máte rádi, křupavou vrstvu čokolády, nechte perník zchladnout a pak až polijte.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/


