

Jarní kuřátka
2016-01-17 19:45:22

Slouží 8
Pokud se vám nechce trávit čas u sporáku a čekáte návstěvu, pak byste mohli vyzkoušet následující recept. Já ho často dělám v létě se sezónní zeleninou a jíme ho pak rovnou z pekáče venku na terase. Výhodou je, že vše dáte do pekáče a následující 2 hodiny se o jídlo nemusíte starat.
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
2 hr
Celkový čas
2 hr 20 min
Ingredience
- 4 jarní kůřátka
- čerstvá "baby" mrkev, cuketa, fenykl
- 1 palice česneku přepůlená
- 10 brambor ( i se slupkou) pokrájených na čtvrtky
- 1 citrón
- 2 plátky másla
- čerstvý tymián a rozmarýn
- sůl, pepř
- 500 ml vývaru
Instrukce
- Jarní kuřátka omyjte a osušte. Naplňte každé čtvrtkou citrónu a svazkem bylin. Pod kůži na prsou zasuňte kousek másla. Osolte, opepřete. Takto připravená kuřátka vložte do pekáče.
- Kolem kuřátek rozprostřete nakrájené brambory, česnek a čerstvou zeleninu nejlépe "baby" velikosti.
- Osolte, opepřete. Pohažte zbytkem čertvých bylinek a podlijte vývarem.
- Přiklopený pekáč vložte na 2 hodiny do předehřáté trouby na 180°C. Odklopte na poslední půl hodinu. Kuřátka rozstřihněte na půlky. Svazek bylin a citrón vyhod'te. A dodělejte kůrčičku.
Poznámky
- Můžete servírovat i s pekáčem na stůl a nechat si každého nabrat. Směs bylin a citrónu krásně zavoní na stole.
- Stačí už jen připravit zeleninový salát a dobré vychlazené bílé víno.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/


