Jarní kuřátka

jarní kuřátka
jarní kuřátka
jarní kuřátka

Jarní kuřátka
Slouží 8
Pokud se vám nechce trávit čas u sporáku a čekáte návstěvu, pak byste mohli vyzkoušet následující recept. Já ho často dělám v létě se sezónní zeleninou a jíme ho pak rovnou z pekáče venku na terase. Výhodou je, že vše dáte do pekáče a následující 2 hodiny se o jídlo nemusíte starat.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
2 hr
Celkový čas
2 hr 20 min
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
2 hr
Celkový čas
2 hr 20 min
Ingredience
  1. 4 jarní kůřátka
  2. čerstvá "baby" mrkev, cuketa, fenykl
  3. 1 palice česneku přepůlená
  4. 10 brambor ( i se slupkou) pokrájených na čtvrtky
  5. 1 citrón
  6. 2 plátky másla
  7. čerstvý tymián a rozmarýn
  8. sůl, pepř
  9. 500 ml vývaru
Instrukce
  1. Jarní kuřátka omyjte a osušte. Naplňte každé čtvrtkou citrónu a svazkem bylin. Pod kůži na prsou zasuňte kousek másla. Osolte, opepřete. Takto připravená kuřátka vložte do pekáče.
  2. Kolem kuřátek rozprostřete nakrájené brambory, česnek a čerstvou zeleninu nejlépe "baby" velikosti.
  3. Osolte, opepřete. Pohažte zbytkem čertvých bylinek a podlijte vývarem.
  4. Přiklopený pekáč vložte na 2 hodiny do předehřáté trouby na 180°C. Odklopte na poslední půl hodinu. Kuřátka rozstřihněte na půlky. Svazek bylin a citrón vyhod'te. A dodělejte kůrčičku.
Poznámky
  1. Můžete servírovat i s pekáčem na stůl a nechat si každého nabrat. Směs bylin a citrónu krásně zavoní na stole.
  2. Stačí už jen připravit zeleninový salát a dobré vychlazené bílé víno.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/
DSC_9728

Jarní kuřátka
Jarní kuřátka
jarní kuřátka
jarní kuřátka

DSC_9741

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *