Salát s cizrnou a čočkou

Salát s cizrnou a čočkou
Salát s cizrnou a čočkou
Salát s cizrnou a čočkou

Salát s cizrnou a čočkou
Slouží 4
Jestli milujete luštěniny, budete milovat i tento salát. Já sama ho ujídám, už když ho připravuji. Cizrna má jemně oříškovou chuť a krásně křupavou konzistenci. Díky svým výživovým vlastnostem může nahradit obiloviny a protože neobsahuje lepek, hodí se pro osoby s bezlepkovou dietou. Je skvělou volbou pro vegetariány. Obsahuje velké množství vlákniny, která zabraňuje vstřebávání cholesterolu do krve. Obsahuje bílkoviny, kyselinu listovou, vitamíny skupiny B a velké množství železa. Pokud máte potíže s nadýmáním, jezte cizrnu v kombinaci s bylinkami jako např. bazalka, kterou jsem použila v receptu já. Výhodou tohoto receptu je, že si ho můžete připravit kdykoli. Je třeba mít po ruce jen plechovky se sterilizovanou cizrnou a čočkou. Pokud jste cizrnu ještě neochutnali, tak tenhle salát vás určitě přesvědčí.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Čas na přípravu
10 min
Ingredience
  1. 1 plechovka cizrny ( Bonduelle cizrna upravená v páře 310 g)
  2. 1/2 plechovky čočky ( Bonduelle čočka upravená v páře 310 g)
  3. 1 jarní cibulka nakrájená na jemno
  4. 1 hrst čerstvé bazalky
  5. 2 lžíce pokrájených sušených rajčat v olivovém oleji
  6. čerstvě mletá sůl, pepř
Na dressing
  1. 3 lžíce olivového oleje
  2. citronová šťáva z 1/2 citronu
  3. 1 lžíce hruboznné hořčice
  4. 1 lžíce medu
  5. (nebo můžete použít medovou hořčici)
  6. 1/2 červené feferonky bez semínek nasekané na jemno
Instrukce
  1. V míse smíchejte okapanou cizrnu a čočku. Přidejde nakrájenou cibulku, bazalku, rajčata, čerstvě mletou mořskou sůl a pepř.
  2. Ingredience na dressing nalejte do uzavíretelné skleničky, protřepejte dokud se nepropojí.
  3. Pokud nebudete podávat salát hned, ponechte dressing v uzavíratelné skleničce a polejte těšně před servírováním.
Poznámky
  1. Tento salát si můžete připravit i jako oběd do práce nebo jako přílohu ke grilovaným masům. Výborně se hodí k muffinům s gorgonzolou a bílému vínu viz. následující recept. Nebojte se s cizrnou experimentovat. Kdo má rád orientální chutě, tak bazalku zaměňte za čerstvý koriandr a přidejte římský kmín a sušený fenykl.
Kitchen Table https://www.food-4jazz.cz/
DSC_0082 DSC_0076 DSC_0078

Salát s cizrnou a čočkou
Salát s cizrnou a čočkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *